Niğde’de yaşayan 45 yaşındaki Emine Özlü, fazla kilolarından kurtulmak için bir buçuk ay boyunca günde iki bardak zayıflama çayı tüketti. Ancak bu durum, kendisine "karaciğer yetmezliği" teşhisi konulmasına neden oldu. Özlü, acil organ nakli sırasına alınarak, Konya'dan uygun bir donör bulunmasıyla kadavradan karaciğer nakli gerçekleştirilerek hayata döndürüldü.
Emine Özlü, arkadaşının tavsiyesiyle başladığı zayıflama çayının yan etkilerini yaşadığını belirterek, "İki bardak içiyordum, kendimi kötü hissettim ve hastaneye gittim. Doktorlar, karaciğerimin tamamen iflas ettiğini söyleyerek bana nakil olmam gerektiğini bildirdiler. 4 ay olmasına rağmen süreçten hala etkileniyorum" dedi.
Doktorlarından Sinan Yanık, zayıflama çaylarının ruhsatsız ve sağlıksız ürünler olduğunu vurgulayarak, bu tür ürünlerin sadece karaciğere değil tüm organlara zarar verebileceği konusunda hastaları uyardı.
Etlik Şehir Hastanesi Organ Nakli Kliniği’nden Prof. Dr. Mustafa Özsoy, "Hastamızın durumu çok kritik olduğu için acil nakil gerekti. Zayıflama ürünleri son derece zararlı. Hasta, bu gibi ürünleri kullanmamalı ve onaylı tedavileri tercih etmeli" ifadelerini kullandı.