Muğla'da Fidan Dağıtım Seferberliği Başladı

hoodiepepe

Administrator
Staff member
mescidimiz-dernegi-fidan-projesi-afrika-2.jpg

Muğla Büyükşehir Belediyesi, orman yangınları sonucu zarar gören alanları yeşertmek amacıyla ‘Her Kapıda Bir Fidan’ projesini hayata geçirdi. Menteşe ilçesinde yürütülen bu projeyle, il genelinde piyasa değeri 11 milyon TL olan 110 bin ceviz ve zeytin fidanı ücretsiz olarak dağıtılacak.

Projenin başlangıcı için düzenlenen tanıtım törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal ve belediye yetkilileri katıldı.

Başkan Aras, turizm ve tarımın Muğla’nın temel sektörleri olduğunu vurgulayarak, yangından etkilenen bölgelerde zeytin ve ceviz ağaçlarının yeniden hayat bulmasının öncelikli hedefleri arasında olduğunu belirtti. Toplamda 4 bin 400 dekar alana fidan dikmeyi planlayan proje, Muğla'nın tarımsal potansiyelini artırmayı ve bölgedeki üreticilere yeni fırsatlar sunmayı amaçlıyor.

Ayrıca, 100. Yıl Gıda Analiz Laboratuvarı'nın kurulmasıyla beraber üretim ve ihracatın artırılması hedefleniyor. Proje, bölgenin doğal güzelliklerine katkı sağlamasının yanı sıra, yerel üretimi destekleyerek ekonomik fayda oluşturmayı da amaçlıyor.

Back