MELSA'nın Yenilenmiş Vizyonuyla Halkla Buluşması

hoodiepepe

Administrator
Staff member
yoresel.jpg

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin bir uzantısı olarak hizmet veren MELSA, modern bir konseptle kapılarını tekrar açarak tüketicilere hitap etmeye başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, yeni haliyle MELSA’yı ziyaret ederek şubede yapılan yenilikleri gözlemledi.
MELSA, Muğla'nın geleneksel el sanatlarını yaşatmayı amaçlarken, kadınların istihdamını artırmayı ve yerel üretimi desteklemeyi de hedefliyor. Kuruluş, 23 kooperatif ve 2 belediye işletmesinden temin ettiği toplamda 189 farklı ürünü mağazalarında sunuyor. Ayrıca, evde üretim yapan 101 kadından aldığı ürünlerle de kadın iş gücünü desteklemekte.
Marmarisli bir müşteri olan Hafize Erdoğan, MELSA'dan alışveriş yapmaktan memnun olduğunu belirtirken, "Kaliteli gıda ürünlerini uygun fiyatlarla bulabiliyoruz," ifadelerini kullandı.
MELSA Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Ceylan, yenileme kararlarının Başkan Ahmet Aras’ın öngörüsü doğrultusunda alındığını belirtti. Ceylan, "1995 yılından bu yana yerel ürünlerin tanıtımını artıran MELSA, bugün kadın emeğini ve kooperatif ürünlerini ön plana çıkarıyor," dedi.
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, MELSA'nın sadece bir satış noktası değil, aynı zamanda toplumsal dayanışmanın ve yerel üretim faaliyetlerinin merkezi olduğunu ifade etti. Aras, "Eşsiz tarihi ve kültürel değerlere sahip Muğla, MELSA ile bu mirası geleceğe taşıyor," açıklamasında bulundu.
MELSA, yenilenen yüzüyle Muğla halkına kültürel zenginlikleri ve kadın emeğini sunmaya devam ediyor.

Back