Yeni bir araştırma, kahve içenlerin bağırsak mikrobiyomlarının, içmeyenlere kıyasla 8 kat daha fazla bakteri barındırdığını ortaya koydu. İtalya’nın Trento Üniversitesi liderliğindeki uluslararası ekip, kahve tüketimi ile bağırsak mikroorganizmaları arasındaki ilişkiyi incelemek için geniş çapta bir veri seti kullandı. Yapılan analizlerde, kahve tüketen bireylerde özellikle Lawsonibacter asaccharolyticus bakterisinin oranının yüksek olduğunu vurgulandı. 22.800 Amerikalı ve Birleşik Krallık’tan katılımcı ile birlikte, 54.200 kişilik bir grup üzerinde yapılan çalışmada, kahve tüketiminin bağırsak sağlığını nasıl etkilediği üzerine önemli veriler elde edildi. İlginç bir şekilde, kahvenin kafeinli veya kafeinsiz formunun etkisi, mikroorganizmaların büyüme sürecinde benzer şekilde gerçekleşti. Bu da, kahvenin bileşenlerinin mikrobiyal gelişimi destekleyebileceğini gösteriyor. Ancak, kahve tüketiminin yarattığı bakteriyel değişimin sağlık üzerindeki kesin etkileri henüz netleşmedi.