Bodrum Denizciler Derneği'nde Tarihi An: İlk Kadın Başkan Adayı Tuna Altunkaya

hoodiepepe

Administrator
Staff member
IMG_8261.jpg

Muğla'nın Bodrum ilçesinde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. 55 yıllık tarihi olan Bodrum Denizciler Derneği'nde ilk kez bir kadın başkan adayı olarak Tuna Altunkaya öne çıktı. 2800 üyesi bulunan derneğe başkan adayı olduğunu belirten Altunkaya, "Karyalı Artemisia'dan sonra denizcilerin başında olmak isteyen ilk kadın olmaktan mutluyum. 30 yıllık deneyimimi denizcilerimizin karadaki mücadelesine destek vermek için kullanacağım" ifadelerini kullandı.

Altunkaya, 6 yıldır yer aldığı Disiplin Kurulu üyeliği süresince, bölgedeki denizcilik potansiyelini güçlendirmek adına bir iş birliği ekosistemi oluşturmayı hedeflediğini açıkladı. Ayrıca, "Başkanlık dönemimde, düşünülenin ötesinde bir yönetim anlayışıyla denizcilerimizin haklarını savunarak mavi yolculuk rotalarını ve Gökova'nın korunması için aktif bir şekilde mücadele edeceğiz" diye ekledi.

Aynı zamanda, görev süresi sona eren Dernek Başkanı Erol Erdoğan'a teşekkür eden Altunkaya, yönetim kadrosunu şöyle açıkladı:

**Asil Yönetim Kurulu:**
Tuna ALTUNKAYA
Erdem DURAN
Tahsin AKGÜL
Şevket NALBANTOĞLU
Asım DEMİR
Halil DURMAZ
Mustafa SİNOP

**Denetim Kurulu:**
İbrahim BİLEN
Soner ÖZMAZI
Celal ALTUN

**Disiplin Kurulu:**
Nedim DANACI
Mazlum AĞAN

Tuna Altunkaya'nın adaylığı, Bodrum Denizciler Derneği'nde yeni bir dönemin habercisi olarak yorumlanıyor.

Back