İmamoğlu'ndan Suriye Mesajı: 'Eğitimle Geleceği Kurmalıyız'

hoodiepepe

Administrator
Staff member
maxresdefault.jpg

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar’da açılışını yaptığı kreş töreninde, Suriye’deki duruma dair önemli açıklamalarda bulundu. Eğitim ve öğretim vurgusu yaparak, Suriye’de barış ve istikrarın sağlanması için Türkiye’nin öncülük etmesi gerektiğini belirten İmamoğlu, "Savaşlara karşı en etkili çözüm eğitimdir," dedi.

İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği ile iş birliği yaparak, orada eğitim yuvalarının açılması için seferber olduklarını ifade etti. "Biz Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olarak, Suriyelilerin çocukları ile memleketlerine dönebilmesi için gereken her türlü desteği vermeye hazırız," diyen İmamoğlu, bu konuda kararlı bir duruş sergileyeceklerini ve cehaletin üstesinden gelinmesi gerektiğini vurguladı.

İBB Başkanı, açılışta 36 kreşin inşaat halinde olduğunu, gelecek yıl bu sayının 160'a ulaşacağını belirterek, yapılan projeleri gururla anlattı. Konuşmasında, eğitimin önemine dikkat çekerken, Suriye'deki çatışmaların arka planına da değindi ve "İnan bir araya gelmeliyiz, cehaletle savaşmalıyız" dedi.

Back